ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Οι Έλληνες εξόργισαν τους Ευρωπαίους στην τηλεδιάσκεψη

17:18 - 18 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Reuters: Οι Έλληνες εξόργισαν τους Ευρωπαίους στην τηλεδιάσκεψη
Να εξοργίσουν τους εκπρόσωπους των θεσμών και τα υπόλοιπα μέλη του Euro Working Group, κατάφεραν κατά τη τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με το  Reuters . Και αυτό γιατί αρνήθηκαν να τους ενημερώσουν για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, επιμένοντας ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να κλιμακωθούν στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη.

Περιγράφοντας την ενόχληση που δημιουργήθηκε λόγω της στάσης της Ελλάδα αξιωματούχος της Ευρωζώνης, μάλιστα δήλωσε στο Reuters ότι η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη για πολλούς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Δυο πηγές μάλιστα υποστήριξαν ότι ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχε στη σύντομη τηλεδιάσκεψη, σχολίασε πως η ελληνική άρνηση να δώσει ενημέρωση στους πιστωτές ήταν σαν να «ιππεύεις ένα νεκρό άλογο». Ο ίδιος είπε ότι οι συζητήσεις δεν καταλήγουν πουθενά.


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν, ακόμη, ότι δεν καταλαβαίνουν σε τι ελπίζει η Ελλάδα στις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής, όπου η χώρα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα και μπορεί να συζητηθεί μόνο στο περιθώριο και υπό ευρύτερους πολιτικούς όρους.


Όπως υποστήριξαν, οι ηγέτες της ΕΕ δεν μπορούν να προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Αθήνα θα πρέπει να στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις που παρά τη μεγάλη διστακτικότητά της, η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει.


Μάλιστα, κι οι τρεις πηγές με γνώση της τηλεδιάσκεψης επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο και την «οργή» των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν επιθυμεί να τιμήσει τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης σε αντάλλαγμα των σχεδόν 240 δισ. ευρώ που έχει λάβει σε δάνεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.