ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόμος και αίμα στο Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας

18:53 - 18 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Τρόμος και αίμα στο Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας
Δεκάδες νεκρούς, άφησε πίσω της, ακόμα μια τρομοκρατική επίθεση με ομηρία στην Τύνιδα.

Δέκα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο Μουσείο Μπάρντο που βρίσκεται  ακριβώς δίπλα στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ επί ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη θρίλερ ομηρίας που έληξε με το θάνατο των δραστών σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.


Από τους 19 νεκρούς, οι 17 είναι ξένοι τουρίστες που  προέρχονταν κυρίως, από τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, Τη ζωή του έχασε και ένας αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των ενόπλων.

Όλοι οι επισκέπτες έχουν απομακρυνθεί πλέον με ασφάλεια από το κτίριο μετά την πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον ξένων στην Τυνησία από την επίθεση αυτοκτονίας με τη «σφραγίδα» της Αλ Κάιντα σε συναγωγή στο νησί Τζέρμπα το 2001, με απολογισμό 21 νεκρούς.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοπλοι ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα, άνοιξαν πυρ εναντίον των τουριστών που αποβιβάζονταν από λεωφορεία έξω από το Μουσείο και στη συνέχεια όρμησαν μέσα στο κτίριο και κράτησαν ομήρους.


Από τους 200 τουρίστες που βρίσκονταν μέσα στο μουσείο, οι 160 διεσώθησαν, όταν φυγαδεύτηκαν από την πίσω πόρτα, με τη συνδρομή των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ 30 παρέμειναν μέσα στο μουσείο, μέχρι τη λήξη της ομηρίας.

Μέχρι και το θάνατο των δραστών από τα πυρά της αστυνομίας δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημη τυνησιακή πηγή εάν υπήρχαν όμηροι -και πόσοι- μέσα στο μουσείο.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες πως βρίσκεται σε εξέλιξη «κατάσταση ομηρίας» στο μουσείο Μπάρντο, καταδικάζοντας την επίθεση και δηλώνοντας πως το Παρίσι στέκεται στο πλευρό της Τυνησίας.

 

Ακόμα δεν είναι σαφές ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.


Το Εθνικό Μουσείο Μπάρντο (Bardo), ένα από τα σημαντικότερα της αφρικανικής ηπείρου, και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες καθώς «αφηγείται» την ιστορία της Τυνησίας και παράλληλα φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ρωμαϊκών μωσαϊκών στον κόσμο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:09 - 18 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.