ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το "φορτισμένο" τηλεφώνημα του Ομπάμα στην Μέρκελ

14:03 - 21 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Το "φορτισμένο" τηλεφώνημα του Ομπάμα στην Μέρκελ
Καταλυτική για τις εξελίξεις που συνδέονται με το ελληνικό πρόβλημα στην ευρωζώνη ήταν η παρέμβαση του Λευκού Οίκου προς το Βερολίνο παραμονές, της Συνόδου Κορυφής.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», στο τηλεφώνημά του προς την Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε αρκετές φορές – και πιεστικά – την ανάγκη αποφυγής κλιμάκωσης της κρίσης που συνδέεται με το ελληνικό πρόβλημα.


Στο τηλεφώνημα ο κ. Ομπάμα φέρεται να έκανε λόγο για πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις απρόβλεπτου βεληνεκούς και πέραν της Ελλάδας, τονίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία σε όλα αλλά πρακτικό αποτέλεσμα για την υποχώρηση της έντασης των δύο πλευρών.


Από την άλλη πλευρά, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νταλίπ Σάιν που ανέλαβε να ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνομιλίας,  την ελληνική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα πιεστικός προς τη γερμανική πλευρά ζητώντας «πρακτικό αποτέλεσμα».


Ο χαρακτηρισμός, μάλιστα, που φέρεται να χρησιμοποίησε ο κ. Σάιν στην ενημέρωση της ελληνικής πλευράς ήταν ότι το τηλεφώνημα ήταν «φορτισμένο».

Πάντως σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να υπάρξει μια ρεαλιστική συμφωνία με την Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.