ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλοι νεκροί από την πτώση του Airbus - μεταξύ αυτών 16 Γερμανοί μαθητές 15 ετών- άγνωστη η αιτία

13:58 - 24 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Όλοι νεκροί από την πτώση του Airbus - μεταξύ αυτών 16 Γερμανοί μαθητές 15 ετών- άγνωστη η αιτία
Επί 8 λεπτά το αεροσκάφος Airbus A320 της θυγατρικής της Lufthansa εταιρίας Germanwings, έπεφτε χωρίς να υπάρχει επικοινωνία με το έδαφος. Η αιτία της πτώσης παραμένει άγνωστη, αλλά ο πιλότος πρόλαβε να πεί Emergency Emergency πριν διακοπεί κάθε επικοινωνία. Εκείνη τη στιγμή, το αεροσκάφος ανέβηκε απότομα στα 38.000 πόδια και εν συνεχεία έπεσε πάλι απότομα στα 6.800 ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα - για το συγκεκριμένο ύψος στο οποίο βρισκόταν - στους 378 κόμβους. Έπεσε από τα 38.000 πόδια μέσα σε οκτώ λεπτά, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germanwings, χάνοντας δηλαδή ύψος 5.000 ποδιών κάθε λεπτό. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, δήλωσε οτι δεν υπάρχουν επιζώντες . Μεταξύ των 150 επιβατών βρισκόταν μία τάξη γερμανικού σχολείου με 16 μαθητές ηλικίας 15 ετών που πήγαιναν στην Ισπανία στο πλαίσιο μαθητικής εκδρομής. Επέβαιναν επίσης και δυο μωρά με τους γονείς τους. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα βουνό σε υψόμετρο 2.000 μέτρων ενώ οι διασώστες επιβεβαιώνουν οτι αποκλείεται να υπάρχει επιζών, αφού τα συντρίμμια είναι διασκορπισμένα σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων, το δεν μεγαλύτερο κομμάτι που βρέθηκε έχει μέγεθος αυτοκινήτου. Το αεροσκάφος διαλύθηκε ολοκληρωτικά από τη σύγκρουση.   Αναλυτικότερα:

Το αεροσκάφος ήταν της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, και είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντύσελντορφ.

 

Στο αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, επέβαιναν 144 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, σύμφωνα με τον τοπικό βουλευτή Κριστόφ Καστανέ που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ, ενώ ο αριθμός πτήσης ήταν 4U 9525.

 

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 60 γυναίκες, 82 άνδρες και δύο μωρά, καθώς και έξι μέλη πληρώματος, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα που επικαλούνται πληροφορίες αστυνομικών αρχών.

 

Τη μη ύπαρξη επιζώντων επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθούν επιζώντες. Δεν χρειάζεται να υπάρξει επιχείρηση διάσωσης. Όλοι είναι νεκροί».

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα συντρίμμια του αεροσκάφους A320-200 έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους, ενώ το αεροσκάφος έχει διαλυθεί πλήρως, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα συντρίμμια δεν ξεπερνούν το μέγεθος ενός αυτοκινήτου.

 

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT οι επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης έχουν διασκορπιστεί σε απόσταση ενός εκταρίου από το σημείο της πρόσκρουσης. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν μέρες για την ανάσυρση των σορών.

  

Το Airbus Α320 ανήκε στη μητρική εταιρεία της Germanwings, Lufthansa, από το 1991, όταν και παρήχθη.

 

Το σημείο βρίσκεται σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.

 

Τα πτώματα των θυμάτων μεταφέρονται σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο το οποίο δημιουργήθηκε εκτάκτως σε κτήριο γυμνασίου στο χωρό Σεν Λεζ Αλπ.

Ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι 45 εκ των επιβαινόντων στο αεροσκάφος ήταν Ισπανοί πολίτες. 

 

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα στο αεροσκάφος επέβαιναν 16 παιδιά ηλικίας 15 ετών, με τους καθηγητές τους, καθώς συμμετείχαν σε σχολικό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών.

 

Επί τόπου σπεύδει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ, η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο υπουργός Μεταφορών, Αλέν Βινταλί.

 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τόνισε ότι «δυστυχώς» οι 142 έως 150 επιβάτες της πτήσης, δεδομένων των συνθηκών του δυστυχήματος, είναι πιθανότατα νεκροί.

 

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη ενεργοποιήσει διυπουργική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων για τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων στην περιοχή του δυστυχήματος. Παράλληλα, οι αρχές δήλωσαν ότι η προσέγγιση στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος είναι πολύ δύσκολη και καλούν τους πολίτες να μην προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο και να μην δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή.

 

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία εξέφρασε την πρόθεσή της να ερευνήσει σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος, μέσω του διευθύνοντος στμβούλου της, κ. Βάγκνερ. 

 

Τόσο η εταιρεία όσο και η μητρική της, Lufthansa, άλλαξαν το χρώμα του λογότυπού τους σε γκρι στο Διαδίκτυο, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα.

 

«Με μεγάλη μας λύπη, επιβεβαιώνουμε ότι η πτήση της Germanwings με αριθμό 4U 9525, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ κατέπεσε πάνω από τις Γαλλικές Άλπεις. Η πτήση εκτελούνταν με αεροσκάφος τύπου Airbus A320 και μετέφερε 144 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος. Η Lufthansa και η  Germanwings έθεσαν σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή 0800 1133 5577 (χωρίς χρέωση) στην οποία μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των επιβατών για την παροχή πληροφοριών και βοήθειας. Το σύνολο των εργαζομένων στη Germanwings και τη Lufthansa είναι βαθύτατα συγκλονισμένοι και θλιμμένοι από το συμβάν. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται κοντά στις οικογένειες και τους φίλους των επιβατών και των μελών του πληρώματος», αναφέρει η εταιρεία.

 

Ολάντ: Δεν υπάρχουν επιζώντες

 

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσε λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

 

Εκτός από την τραγική αυτή ανακοίνωση, ο κ. Ολαντ είπε ακόμη ότι είναι πολύ δύσκολή η πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

 

Ο κ. Ολάντ ενημέρωσε σχετικά με τα στοιχεία του δυστυχήματος την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ενώ σχετική ενημέρωση παρείχε και στον βασιλιά της Ισπανίας, Φίλιππο, με τον οποίο είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

 

Βρέθηκε το μαύρο κουτί

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ, στα χέρια τω γαλλικών αρχών βρίσκεται το μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Germanwings, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters.


Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο χώρος όπου συνετρίβη το αεροσκάφος θα αποκλειστεί από τις αρχές ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες.

 

flight

 

upl55115f296a020

 

upl5511687a374df

 

aeroplano

 

upl551161462c108

 

map2

Τελευταία τροποποίηση στις 22:14 - 24 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.