ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνογερμανικός μαραθώνιος... φιλιού υπέρ Τσίπρα!

15:30 - 24 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Ελληνογερμανικός μαραθώνιος... φιλιού υπέρ Τσίπρα!
Με καρδιές, φιλιά νησιώτικα και ζωντανά κλαρίνα έξω απ΄την Καγκελαρία υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα 250 Γερμανοί και Έλληνες μέλη του διεθνούς κινήματος Avaaz. Ζευγάρια φιλιούνταν, φίλοι αγκαλιάζονταν, οικογένειες κρατιούνταν από το χέρι στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ζητώντας συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Κατά τη διέλευση του ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε απ΄το αυτοκίνητο που τον μετέφερε για να ευχαριστήσει τον κόσμο και μάλιστα ανέβασε φωτογραφία της δράσης του Avaaz στο Twitter δηλώνοντας: «H συγκέντρωση αλληλεγγύης Ελλήνων & Γερμανών μας γέμισε δύναμη».

 

Η δράση που τράβηξε το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων, ήταν μέρος της εκστρατείας του Avaaz για συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Ήδη πάνω από 135.000 Γερμανοί και Έλληνες πολίτες έχουν υπογράψει το σχετικό ψήφισμα.

 

Οι 135.000 πολίτες που συμμετέχουν στην εκστρατεία καλούν τη Μέρκελ να στηρίξει την Ελληνική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τον Τσίπρα να παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την πάταξη της διαφθοράς, να φορολογήσει τους ολιγάρχες και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όσους καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα.

 

«Για χρόνια τώρα απλοί πολίτες και απ΄τις δύο χώρες πληρώνουμε την κρίση που δημιούργησε μια διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική ελίτ. Οι εντάσεις μεταξύ των δύο λαών δεν επωφελούν κανέναν άλλο παρά μόνο τους ισχυρούς που συνεχίζουν να πλουτίζουν στις πλάτες μας. Τα μέλη του Avaaz στο Βερολίνο έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα – τα πράγματα που μας ενώνουν ως ανθρώπους είναι πιο δυνατά από αυτούς που προσπαθούν να μας διχάσουν. Δεν ζητάμε συμβιβασμούς – αλλά συνεργασία και βήματα προόδου για να βρεθεί λύση», δήλωσε ο Σπύρος Λημναίος από το Avaaz.

 

- Δείτε εδώ τη σελίδα του ψηφίσματος στα Γερμανικά και τα Ελληνικά

 

avaaz 10

 

avaaz 9

 

avaaz 8

 

avaaz 6

 

avaaz 7

 

avaaz 4

 

avaaz 3

 

avaaz 2

 

avaaz 5

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 24 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.