ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φειδωλός για την επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ ο Μάρεϊ

19:48 - 26 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
Φειδωλός για την επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ ο Μάρεϊ
Με λίγα λόγια και χωρίς να μπει στην ουσία της συζήτησης, που είχαν Κριστίν Λαγκάρντ και Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας την Τετάρτη,  ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ,  παρά τις επίμονες ερωτήσεις, αρκέσθηκε να τονίσει πως έγινε μια «εποικοδομητική συζήτηση» που επικεντρώθηκε στα επόμενα βήματα και επιβεβαίωσε την στήριξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Μάρει, παράλληλα επιβεβαίωσε ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται με ανταλλαγή στοιχείων και όπως τόνισε θα ακολουθήσει η επεξεργασία των προτάσεων στον Brussels Grroup.


Ο εκπρόσωπος, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα, θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το Ταμείο, όπως έχει δημοσίως δηλώσει και διέψευσε ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Λαγκάρντ – Τσίπρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε ζήτημα καθυστέρησης καταβολής της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ.


Όσον αφορά το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» και της φοροδιαφυγής ο Μάρεϊ ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως πάγια θέση του ΔΝΤ είναι πως τα βάρη πρέπει να κατανέμονται δίκαια μεταξύ των φορολογουμένων.


Τέλος κράτησε αποστάσεις από το δημοσίευμα του Bloomberg που έφερε στελέχη του ΔΝΤ να δηλώνουν σε συναδέλφους τους της ευρωζώνης ότι η Ελλάδα είναι ο πλέον μη συνεργάσιμος πελάτης (unhelpful client) του Οργανισμού τα τελευταία 70 χρόνια της ιστορίας του.


«Θα θέλαμε να μας ρωτήσουν πριν το δημοσιοποιήσουν. Δεν έγινε μια τέτοια αναφορά και δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτό», ανέφερε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:55 - 26 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.