ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CNBC: Είναι η Ρωσία η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας;

12:05 - 31 Μαρ 2015 | Ειδήσεις
CNBC: Είναι η Ρωσία η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας;
Σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο CNBC υποστηρίζει πως "η Ρωσία έχει αρχίσει να μοιάζει με αυτό που θα μπορούσε να είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας για οικονομική επιβίωση", καθώς, όπως υποστηρίζεται, τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και οι σχέσεις της με την υπόλοιπη Ευρώπη φαίνονται όλο και πιο τεταμένες.     

Το CNBC, βάσει της ανάλυσης μερικών οικονομικών και γεωπολιτικών προεκτάσεων μιας τέτοιας πιθανότητας, αναφέρει, αρχικά, πως στο πλαίσιο της συνάντησης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 8 Απριλίου, θα μπορούσε να πέσει στο τραπέζι αίτημα βοήθειας από τη Ρωσία.

 

Όπως σημειώνεται, η Ρωσία έχει δηλώσει στο παρελθόν πρόθυμη να προσφέρει στην Ελλάδα χρήματα, αλλά η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής επιλέξει τη βοήθεια από τις χώρες της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

Το πρακτορείο, αφενός αναφέρει πως η Ελλάδα δεν έχει ακόμη λάβει την τελική δόση της ενίσχυσης από την τρόικα και αναμένεται να ξεμείνει από χρήματα μέχρι τις 20 Απριλίου, κι αφετέρου υπενθυμίζει πως ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε στο CNBC τον Ιανουάριο ότι η Ρωσία θα εξέταζε την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

 

"Η Ελλάδα έχει διάφορες πολιτιστικές σχέσεις με τη Ρωσία - μοιράζονται την ίδια χριστιανική ορθόδοξη παράδοση - και έχει επικρίνει της ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία", σημειώνει το δημοσίευμα.

 

Τέλος, επικαλείται το Der Spiegel που ανέφερε την Κυριακή ότι η ελληνική κυβέρνηση επρόκειτο να διαπραγματευθεί τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου με τη Ρωσία και την άρση του εμπάργκο επί ορισμένων τύπων ελληνικών προϊόντων, όπως τα φρούτα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.