ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψεύτικο το βίντεο της πτώσης του Airbus της Germanwings (vid)

12:05 - 01 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Ψεύτικο το βίντεο της πτώσης του Airbus της Germanwings (vid)
Ο Jean-Marc Menichin, εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων, δήλωσε στο CNN πως οι αναφορές της γερμανικής Bild και του γαλλικού Paris Match πως έχουν στη διάθεσή τους video με τα τελευταία λεπτά της πτώσης του Airbus στις γαλλικές Άλπεις, είναι "απόλυτα λάθος" και πως οι αναφορές "δεν έχουν εξακριβωθεί από πουθενά". Ο Menichin διευκρινίζει επίσης πως τα κινητά που συνέλλεξαν οι διασώστες από το σημείο της συντριβής δεν έχουν ακόμη ελεγχεί για το τι περιέχουν, κάτι που θα γίνει στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών, κοντά στο Παρίσι, όπου έχουν σταλεί, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι έχει διαρρεύσει υλικό στα ΜΜΕ.  

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, Bild και Paris Match ισχυρίστηκαν ότι βρίσκεται στην κατοχή τους βίντεο που αποτυπώνει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν ο πιλότος,  Αντρέας Λούμπιτς οδηγήσει στο θάνατο τους 149 επιβάτες της πτήσης 4U9525 της Germanwings, στις 24 Μαρτίου.

 

Το βίντεο, φέρεται να ανήκει σε επιβάτη που έχασε τη ζωή του στη μοιραία πτήση καθώς οι αρχές κατάφεραν να βρουν  στα συντρίμμια του αεροσκάφους, το κατεστραμμένο κινητό του,  με την  κάρτα μνήμης, στην οποία καταγράφηκαν αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα, ανέπαφη.

 

Οι σκηνές που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τα δύο διεθνή Μέσα, αποτυπώνουν τη χαοτική κατάσταση που επικράτησε από όταν οι επιβάτες αντιλήφθηκαν πως οδηγούνται ολοταχώς στο θάνατο. Οι άνθρωποι δεν φαίνονται, ωστόσο ακούγονται οι κραυγές αγωνίας και τα ουρλιαχτά τους. Στο βίντεο οι επιβάτες φέρονται να φωνάζουν , «Θέε μου» σε διαφορετικές γλώσσες , ενώ ύστερα ακούγονται περισσότερες από τρεις φορές ένας χτύπος από μεταλλικό αντικείμενο, που πιστεύεται πως είναι το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, στην απέλπιδα προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου.
 
Προς το τέλος, μετά από ένα ισχυρότατο τράνταγμα ακλουθούν περισσότερα ουρλιαχτά και στη συνέχεια η απόλυτη σιωπή..
Τελευταία τροποποίηση στις 12:18 - 01 Απρ 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.