ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρώνει ο γερμανικός "Νίκλας"- Κακοκαιρία, καταστροφές & νεκροί (pics)

11:21 - 01 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Σαρώνει ο γερμανικός "Νίκλας"- Κακοκαιρία, καταστροφές & νεκροί (pics)
Το σύστημα κακοκαιρίας «Νίκλας», με ισχυρές βροχές και ανέμους ταχύτητας μέχρι και 192 χλμ./ώρα, έχει σαρώσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά τη Γερμανία, φτάνοντας και σε Αυστρία και Ελβετία, αφήνοντας στο περάσμά του σπίτια χωρίς ρεύμα, χάος στις μετακινήσεις, τους σιδηροδρόμους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή και "νεκρωμένους" σε ορισμένα τμήματα της χώρας και τουλάχιστον έξι νεκρούς.  

Στη Βαυαρία και τη Ρηνανία, δύο άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν όταν δέντρα που έπεσαν από τους ανέμους χτύπησαν τα αυτοκίνητά τους, ενώ στη Σαξονία, η κατάρρευση ενός μικρού τείχους στοίχισε τη ζωή σε έναν ακόμη άνδρα. Στην Ελβετία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, ένας 75χρονος σκοτώθηκε στο αυτοκίνητό του επίσης από πτώση δέντρου ενώ στο Μάουτχαουζεν της Αυστρίας ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν ο άνεμος τον έριξε από την στέγη του σπιτιού που την ώρα που προσπαθούσε να την ενισχύσει για την κακοκαιρία. Ένας έβδομος θάνατος οδηγού σε τροχαίο, επίσης στη Βαυαρία, ενδέχεται να οφείλεται στην κακοκαιρία.


Επίσης, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία της χώρας, ανάμεσά τους και μία 9χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στη Βαϊμάρη όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω της την ώρα που περπατούσε με τη μητέρα της.

 

Οι άνεμοι είχαν προκαλέσει από την Τρίτη σοβαρά προβλήματα στις οδικές, εναέριες και θαλάσσιες συγκοινωνίες σε διάφορα τμήματα της Γερμανίας, ενώ αριθμός νοικοκυριών έμεινε χωρίς ρεύμα, ορισμένα μέχρι και την Τετάρτη. Oι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες κοντινών αποστάσεων χρειάστηκε να ανασταλούν στη Βόρεια Ρηνανία, με ακυρώσεις και στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων κι ένας συρμός υψηλής ταχύτητας με 400 επιβάτες ακινητοποιήθηκε μεταξύ Αμβούργου και Βερολίνου.

 

Ζημιές και τραυματίες αναφέρθηκαν και στο Βερολίνο, όπου όμως το σύστημα κακοκαιρίας είχε φτάσει αποδυναμωμένο.

 

 

Γερμανία - κακοκαιρία - καταστροφές - αέρας - άνεμοι

 

Γερμανία - κακοκαιρία - καταστροφές - αέρας - άνεμοι

 

Γερμανία - κακοκαιρία - καταστροφές - αέρας - άνεμοι

 

Γερμανία - κακοκαιρία - καταστροφές - αέρας - άνεμοι

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 01 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.