ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρομοκρατική επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κων/πολη

21:18 - 01 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Τρομοκρατική επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κων/πολη
Σε κλοιό τρομοκρατικών επιθέσεων βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, καθώς μία ημέρα μετά την αιματηρή ομηρία του εισαγγελέα της υπόθεσης του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης και την  εισβολή ενόπλων σε γραφείο του κυβερνώντος κόμματος, ένα ακόμα περιστατικό αναστάτωσε την πόλη.
Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης, δύο άτομα άνοιξαν πυρ έξω από την κεντρική αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης, με την αστυνομία να απαντά με καταιγισμό πυρών.
 
Κατά την επίθεση τραυματίστηκε θανάσιμα, μία γυναίκα από τους δράστες, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει χρησιμοποιώντας τα μέσα συγκοινωνίας.  Τραυματίστηκαν επίσης και δύο αστυνομικοί.
 
Ο δεύτερος δράστης συνελήφθη  μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας,  τριάντα λεπτά αργότερα συνελήφθη, ενώ πάνω στη γυναίκα βρέθηκαν ένα αυτόματο όπλο, δύο χειροβομβίδες και ένα πιστόλι.     
 
Νωρίτερα την Τετάρτη ένοπλος εισέβαλε σε γραφείο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP σε προάστειο της Κωνσταντινούπολης. Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον ένοπλο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.