ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Sturgeon έκλεψε τις εντυπώσεις στο βρετανικό debate

22:27 - 03 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Η Sturgeon έκλεψε τις εντυπώσεις στο βρετανικό debate
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο  debate των επικεφαλής των επτά κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις Βρετανικές εκλογές.

Εντύπωση όμως έκανε για την επίδοσή της η πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, η οποία έδειξε να προηγείται αρκετές φορές στα κοινωνικά δίκτυα. Τόσο ο Ντ. Κάμερον όσο και ο Ε. Μίλιμπαντ δεν ξεχώρισαν. 

 

Συντηρητικοί αναλυτές αναγνώρισαν ότι ο Κάμερον δεν έχει πολλά να κερδίσει από κάποιο debate, ενώ σχολιαστές από την αντίπερα όχθη τον χαρακτήρισαν ως τον  «αόρατο άνθρωπο», καθώς κάθισε τέρμα δεξιά στη σκηνή και τις περισσότερες φορές αμυνόταν έναντι ομοβροντίας κριτικής από την αντιπολίτευση.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο ήταν η βρετανική οικονομία, το εθνικό σύστημα υγείας, η μετανάστευση και οι περικοπές στον προϋπολογισμό. Ωστόσο, δεν έγινε καμία συζήτηση για εξωτερικά θέματα και για τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελευθέρων δέχτηκε έντονη κριτική για την πολιτική λιτότητας από τον ηγέτη των Εργατικών, όμως την ίδια ώρα οι ηγέτες των Εθνικών κομμάτων Ουαλίας και Σκοτίας κατηγόρησαν τον Μίλιμπαντ ως υποστηρικτή μιας «λιτότητας light». 

 

Αμφιλεγόμενη ήταν η εμφάνιση του Nigel Farage, ηγέτη του εθνικιστικού λαϊκιστικού κόμματος Ukip, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι Financial Times, έλαμψε μόνο όταν αναφερόταν στο αγαπημένο του θέμα: τους μετανάστες. Μια δημοσκόπηση στα μισά του debate έδειξε ότι οι μισοί Βρετανοί ψήφιζαν τον Farage ως τον καλύτερο και οι άλλοι μισοί ως τον χειρότερο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Farage έκανε τον Κάμερον να επιμείνει στη συμμετοχή και των άλλων μικρότερων κομμάτων – προκειμένου να αποτρέψει την υπερβολική προβολή του λαϊκιστή υποψηφίου που απειλεί τους Συντηρητικούς από δεξιά. 

 

Ο πρωθυπουργός κ. Κάμερον έκρινε ότι θα ήταν προς το συμφέρον του η συμμετοχή πολλών κομμάτων που θα επιδείκνυε πόσο χαοτική μπορεί να γίνει η κατάσταση αν τα αποτελέσματα των εκλογών οδηγήσουν σε πολλαπλές συνεργασίες, εκτιμούν οι Financial Times.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.