ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο "φταίχτης" του μπλακ-άουτ

14:07 - 06 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Τουρκία: Παραιτήθηκε ο "φταίχτης" του μπλακ-άουτ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής της κρατικής εταιρείας διανομής ηλεκτρικού ρεύματος της Τουρκίας, Κεμάλ Γιλντίρ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την τεράστια διακοπή στην ηλεκτροδότηση την περασμένη εβδομάδα με τον Τούρκο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ να αποδίδει τη ζημιά σε σφάλματα διαχείρισης.

Ο τούρκος υπουργός έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει ενεργειακό έλλειμμα στην Τουρκία, σχολιάζοντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, διαπιστώθηκε "μία κατάσταση στην οποία ελήφθησαν μεγάλα ρίσκα και υπήρξε κακή διαχείριση", επιβεβαιώνοντας την παραίτηση του επικεφαλής της TEIAS, ο οποίος "θεωρεί εαυτόν υπεύθυνο".

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε διαθεσιμότητα ετέθησαν επίσης και δύο διευθυντές τμημάτων της εταιρίας TEIAS, η οποία και διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκίας.

Το μπλακ άουτ, που έπληξε σχεδόν το σύνολο των 81 επαρχιών της Τουρκίας, προκλήθηκε από τη διακοπή της λειτουργίας δύο σταθμών παραγωγής στη Σμύρνη και στην περιφέρεια Τσουκούροβα της επαρχίας των Αδάνων. «Η συντήρηση δεν πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα. Η υπερτίμηση του συστήματος, καθώς και η υπερβολική αυτοπεποίθηση των συναδέλφων μας μάς οδήγησε σε αυτό το σημείο» σημείωσε ο υπουργός.

Το πολύωρο μπλακ-άουτ της περασμένης εβδομάδας επηρέασε 70 εκατομμύρια ανθρώπους, διέκοψε τις μετακινήσεις και τη λειτουργία επιχειρήσεων, περιλαμβάνοντας τόσο την Άγκυρα όσο και την Κωνσταντινούπολη.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.