ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Νέα...αισιόδοξα μέτρα "μαγειρεύει" ο Ρέντσι

14:44 - 06 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Ιταλία: Νέα...αισιόδοξα μέτρα "μαγειρεύει" ο Ρέντσι
«Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ» διαμηνύει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνησή του, σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας. Μάλιστα, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Ιl Messagero, όχι μόνο αποκλείει την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και της φορολογικής πίεσης, η οποία στην Ιταλία ανέρχεται ήδη στο 43%.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle, το κυβερνητικό επιτελείο στην Ρώμη συντάσσει ήδη το νέο κείμενο οικονομικού προγραμματισμού για την επόμενη τριετία με άμεση προτεραιότητα να εξοικονομηθούν τουλάχιστον δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ η τελευταία δημοσκοπική έρευνα του Ινστιτούτου Πιέπολι σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Ιταλών παρουσιάζει συρρίκνωση της κεντροαριστεράς: το Δημοκρατικό Κόμμα στην αρχή του χρόνου βρισκόταν στο 40% και τώρα οπισθοχωρεί στο 35,7%, ενώ ο Μπέπε Γκρίλο από το 18% του Ιανουαρίου βρίσκεται στο 21,3%. Ακολουθούν η Λέγκα με 13,7% και η Φόρτσα Ιτάλια -σε βαθιά κρίση- με 13,5%.

Κύρια σημεία της στρατηγικής της ιταλικής κυβέρνησης είναι η μείωση των φορολογικών διευκολύνσεων για τις επιχειρήσεις, η πώληση της πλειοψηφίας των εταιρειών της τοπικής αυτοδιοίκησης και η δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου για τις αγορές και τις προμήθειες του ιταλικού δημοσίου ώστε να μην κοστίζει μια νοσοκομειακή σύριγγα στην Καλαβρία το τριπλάσιο απ΄ ό,τι στο Μιλάνο.

Παράλληλα η κυβέρνηση Ρέντσι θεωρεί ότι η ευελιξία που θα εξασφαλίσει από την Ευρώπη -σε αντάλλαγμα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων- μπορεί να επιτρέψει την επένδυση μέχρι και οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ σε κοινωνική πολιτική και δημόσια έργα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.