ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Μπλοκάρει Twitter, Facebook & YouTube λόγω του εισαγγελέα

16:24 - 06 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Τουρκία: Μπλοκάρει Twitter, Facebook & YouTube λόγω του εισαγγελέα
Εισαγγελέας στην Τουρκία διέταξε τη Δευτέρα, την καθολική απαγόρευση της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter και Youtube, εξαιτίας της αναπαραγωγής φωτογραφίας από την ομηρία του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος και επιβεβαίωσε πως το γεγονός της απαγόρευσης "έχει να κάνει με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του εισαγγελέα".

Ήδη έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα κατά επτά εφημερίδων που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες του εισαγγελέα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης έπειτα από το εξάωρο θρίλερ ομηρείας της 31ης Μαρτίου στο δικαστικό μέγαρο της περιοχής Τσαγλαγιάν.

Τις δύο φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα λίγο μετά την έναρξη της ομηρείας το Λαϊκό Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), το οποίο και ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση. Σημειωτέον, το DHKP-C θεωρείται στην Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση.

Εγγραφο που εστάλη από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης προς την τουρκική ένωση τηλεπικοινωνιακών παρόχων ζητά από τις εταιρείες μέλη του να απαγορεύσουν την πρόσβαση προς τα τρία αυτά δίκτυα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.