ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολλανδία: Ποινή-χάδι στον επιχειρηματία που έδινε αλογίσιο κρέας αντί βοδινού

12:09 - 08 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Ολλανδία: Ποινή-χάδι στον επιχειρηματία που έδινε αλογίσιο κρέας αντί βοδινού
Το διατροφικό σκάνδαλο με τον Ολλανδό επιχειρηματία, ο οποίος προώθησε στην αγορά εκατοντάδες τόνους αλογίσιου κρέατος ως βοδινό ήρθε στο φως τον Ιανουάριο του 2013, όταν από την ανάλυση δειγμάτων βρέθηκαν ίχνη αλογίσιου κρέατος σε κατεψυγμένα μπιφτέκια που πωλούνταν σε βρετανικά σουπερμάρκετ.

Το δικαστήριο της περιφέρειας Ντεν Μπος απεφάνθη πως ο Βίλι Σέλτεν "πουλώντας το κρέας κυρίως σε αλλοδαπούς αγοραστές συνέβαλε στην αρνητική εικόνα της ολλανδικής βιομηχανίας κρέατος και προκάλεσε ζημιά στον κλάδο", με τον εισαγγελέα να έχει ζητήσει αρχικά την καταδίκη του Σέλτεν σε 5ετή φυλάκιση. Το δικαστήριο έκρινε ότι δύο επιχειρήσεις χονδρικής που ανήκαν στον Σέλτεν είχαν αγοράσει και είχαν επεξεργαστεί τουλάχιστον 330 τόνους αλογίσιου κρέατος το 2011 και το 2012, το οποίο στη συνέχεια, πούλησαν σε πελάτες τους που πίστευαν ότι επρόκειτο για βοδινό.

Τελικά, ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών. Ο Σέλτεν υποστήριξε στην απολογία του ότι η λάθος σήμανση του κρέατος έγινε από αμέλεια και δεν ήταν σκόπιμη. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του απορρίφθηκε, καθώς τα τιμολόγια που εξέδιδαν οι επιχειρήσεις του δεν ανέφεραν πουθενά ότι εμπορεύονταν αλογίσιο κρέας.

Με αφορμή το σκάνδαλο αυτό χρειάστηκε να αποσυρθούν από την ευρωπαϊκή αγορά τουλάχιστον 50.000 τόνοι προϊόντων κρέατος, ενώ τα προϊόντα, εκτός από τη Βρετανία, εντοπίστηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία, η Γαλλία και η Ιρλανδία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.