ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκοτώνει εν ψυχρώ Αφροαμερικανό (vid)

14:28 - 08 Απρ 2015 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Αστυνομικός σκοτώνει εν ψυχρώ Αφροαμερικανό (vid)
Η εισαγγελία της Νότιας Καρολίνας κατηγορεί για δολοφονία λευκό αστυνομικό ου πυροβόλησε θανάσιμα οκτώ φορές αφροαμερικανό που προσπαθούσε να διαφύγει, καθώς, μετα΄από βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο αστυνομικός δεν βρισκόταν σε αυτοάμυνα, όπως ο ίδιος υποστήριξε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών διωκτικών αρχών, ο αστυνομικός, που με βάση την κατηγορία μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή κάθειρξη 30 ετών, οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι. Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε μετά την εξέταση βίντεο από το περιστατικό, στο οποίο ο αστυνομικός φαίνεται να πυροβολεί το θύμα αρκετές φορές στην πλάτη την ώρα που τρέχει μακριά του.

Tragic ... Eric Garner and wife Eaw. Source: Supplied

Ο αστυνομικός στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα New York Times διακρίνεται να πυροβολεί πισώπλατα οκτώ φορές τον αφροαμερικανό, ο οποίος μετά από μια μικρή συμπλοκή με τον αστυνομικό άρχισε να τρέχει. Ο αφροαμερικανός είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας.

usa

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το γραφείο του εισαγγελέα στη Νότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το FBI κατά την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων» ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

To βίντεο από τους New York Times- ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρό περιεχόμενο

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.