ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαζικές πορείες κατά της λιτότητας στη Γαλλία

18:21 - 09 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Μαζικές πορείες κατά της λιτότητας στη Γαλλία
Στους δρόμους βγήκαν την Μ. Πέμπτη χιλιάδες πολίτες  σε ολόκληρη τη Γαλλία προκειμένου να φωνάξουν «τέλος στη λιτότητα» και στο «πάγωμα» των μισθών, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία 4 συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών, οι οποίες κήρυξαν στάσεις εργασίας.

Θέτοντας το πλαίσιο των διεκδικήσεων ο Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικός γραμματέας της ένωσης CGT, τόνισε ότι αυτές αφορούν «την αναπροσαρμογή των μισθών, τη μείωση των ωραρίων εργασίας, όλα όσα πρέπει να κάνουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα δώσουμε ώθηση στην απασχόληση».

Τα ποσοστά ανεργίας στην Γαλλία, αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο και πλέον μετρά 3,5 εκατομμύρια ανέργους.

Οι δύο άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις που διοργάνωσαν τις κινητοποιήσεις ήταν η FSU (εκπαίδευση) και Solidaires, ενώ πολλές αντιπροσωπευτικές συνομοσπονδίες - CFDT, CFTC, CGC, CFDT, UNSA - δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιηθήκαν 10 ημέρες μετά τις νομαρχιακές εκλογές όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία υπέστη βαριά ήττα, την ώρα που η Δεξιά σημείωνε άνοδο και το ποσοστό του Εθνικού Μετώπου (ακροδεξιά), παγιωνόταν σε υψηλά νούμερα.

Για τον Μαρτινέζ οι μισθωτοί «τιμώρησαν την Αριστερά» λόγω των πολιτικών «λιτότητας αποτέλεσμα των οποίων είναι η ανεργία και η άνοδος της ξενοφοβίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.