ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρόκο: Πολύνεκρο τροχαίο με 31 θύματα, ανάμεσα και παιδιά (vid)

20:15 - 10 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Μαρόκο: Πολύνεκρο τροχαίο με 31 θύματα, ανάμεσα και παιδιά (vid)
Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε φορτηγό και σε πούλμαν στο Μαρόκο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 31 ατόμων, πολλοί εκ των οποίων νεαροί αθλητές, ενώ καταγράφονται τουλάχιστον εννέα τραυματίες.  Στην πλειονότητά τους τα θύματα είναι παιδιά 8 με 14 ετών, όπως δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Νεότητας και Αθλητισμού. Ο αθλητής και προπονητής Aziz Daouda, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι μόνο τρία από τα 14 παιδιά επέζησαν.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί κοντά στην κοινότητα Σμπίκα περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ραμπάτ. Το πούλμαν έπιασε φωτιά μετά τη σύγκρουση που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ταν - Ταν στο νότιο Μαρόκο. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 επιβάτες, μετέφερε κυρίως νεαρούς αθλητές και τους συνοδούς τους οι οποίοι επέστρεφαν από μια αθλητική διοργάνωση.

Tα σωστικά συνεργεία μεταφέρουν εφιαλτικές εικόνες, λέγοντας πως τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα από τη φωτιά που προκάλεσε η σύγκρουση.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους του Μαρόκου, δηλαδή 11 θάνατοι ημερησίως κατά μέσο όρο σε μια χώρα 34 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύνεκρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στην ιστορία του Μαρόκου. Τα αίτια που οδήγησαν στη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου με το φορτηγό δεν είναι προς το παρόν γνωστά.

Μαροκο, τραγωδία, λεωφορείο

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:26 - 10 Απρ 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.