ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Οι πιο αμφίρροπες εκλογές από τη δεκαετία του 1970

16:35 - 14 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Βρετανία: Οι πιο αμφίρροπες εκλογές από τη δεκαετία του 1970
Προβάδισμα στους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον κατά 2 μονάδες (34%-32%) δίνει μέτρηση του ινστιτούτου TNS, που έρχεται να προστεθεί στην δημοσκόπηση του Guardian που «έδωσε» στους Τόρις τα υψηλότερα ποσοστά των τελευταίων τριών ετών με προβάδισμα έξι μονάδων έναντι των Εργατικών. Ωστόσο, έρευνα της Populus εμφανίζει τους δύο αντιπάλους σταθερά στήθος με στήθος εν όψει της κάλπης της 7ης Μαΐου.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη δίνει στους Συντηρητικούς προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του Εργατικού Κόμματος, με ποσοστό 34% έναντι 32%. Οι Τόρις κερδίζουν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση του ινστιτούτου και οι Εργατικοί χάνουν μία μονάδα. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, εταίροι του Ντέιβιντ Κάμερον, συγκεντρώνουν ποσοστό 9%, ενώ τους ξεπερνά σταθερά το ευρωφοβικό και αντιμεταναστευτικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) με ποσοστό 14%.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM για την εφημερίδα The Guardian που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα εμφανίζει τους Συντηρητικούς να προηγούνται με διαφορά έξι μονάδων από τους Εργατικούς, με τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών. Οι Τόρις συγκεντρώνουν ποσοστό 39%, κερδίζοντας τρεις μονάδες συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση. Οι Εργατικοί αντιθέτως χάνουν δύο μονάδες και πέφτουν στο 33%. Η δημοσκόπηση του ICM δείχνει επίσης ότι το αντιευρωπαϊκό UKIP έχει υποχωρήσει κατά δύο μονάδες, στο 7%. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι εταίροι του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, διατηρούν τις δυνάμεις τους στο 8%, ενώ οι Πράσινοι έχουν ανέβει στο 7%, τρεις μονάδες επάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Πάντως, μία άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Populus εμφανίζει τα δύο κόμματα να δίνουν μάχη στήθος με στήθος με ποσοστό 33%.

Οι φετινές εκλογές στη Βρετανία θεωρούνται οι πιο αμφίρροπες από τη δεκαετία του 1970. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις συμφωνούν ότι κανένα κόμμα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.