ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεξικό: Στο πόδι 5 πολιτείες λόγω κλοπής ραδιενεργού υλικού

13:33 - 16 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Μεξικό: Στο πόδι 5 πολιτείες λόγω κλοπής ραδιενεργού υλικού
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, εάν δεν ακολουθηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, η πηγή του ιριδίου-192, που εκλάπη,  μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες ή να αποβεί και θανατηφόρα σε περίπτωση παρατεταμένης επαφής.

Συναγερμός έχει σημάνει σε πέντε πολιτείες του Μεξικού μετά την κλοπή ενός ραδιενεργού υλικού που προορίζεται για βιομηχανική χρήση.Η κλοπή του ιριδίου-192 σημειώθηκε στο Καρντένας, της πολιτείας Ταμπάσκο, στο νοτιο-ανατολικό Μεξικό και ο συναγερμός αφορά τις μονάδες πολιτικής προστασίας στις πολιτείες Ταμπάσκο, Καμπέτσε, Τσιάπας, Οαχάκα και Βερακρούς, ενώ έχουν ειδοποιηθεί η Γραμματεία Εθνικής Αμυνας (Στρατός και Πολεμική Αεροπορία) και το Πολεμικό Ναυτικό.

Το υλικό το οποίο εκλάπη χρησιμοποιείται στη βιομηχανική ραδιογραφία και εάν βγει από το προστατευτικό του περίβλημα, πρόκειται για μία πηγή πολύ επικίνδυνη για τους ανθρώπους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Εσωτερικών.

Σημειωτέον πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το τελευταίο μίας σειράς κλοπών ραδιενεργών υλικών, που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό, όπου οι δράστες κάθε φορά κλέβουν φορτηγά αγνοώντας τον επικίνδυνο χαρακτήρα του φορτίου τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.