ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Διαστημικό σταθμό ως 2023 ετοιμάζει ο Πούτιν

16:56 - 16 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Ρωσία: Διαστημικό σταθμό ως 2023 ετοιμάζει ο Πούτιν
Έως το 2023 και πριν ακόμα τερματιστεί το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, η Ρωσία θα έχει θέσει σε τροχιά δικό της διαστημικό σταθμό, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη διάρκεια καθιερωμένης τηλεοπτικής εμφάνισης ο Πούτιν δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Μέχρι το 2023 σχεδιάζουμε να έχουμε θέσει σε τροχιά το δικό μας, εθνικό διαστημικό σταθμό», διευκρινίζοντας πως «Από έναν εθνικό σταθμό, θα μπορούσαμε να δούμε όλη την έκταση της τεράστιας χώρας μας», καθώς όπως επεσήμανε «Χρησιμοποιούμε ενεργά τον ISS για την επιστήμη και την οικονομία, από εκεί όμως είναι ορατό μόνο το 5% της ρωσικής επικράτειας». 

Υπενθυμίζεται πως Μόσχα και Ουάσινγκτον συμφώνησαν πρόσφατα να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) τουλάχιστον μέχρι το 2024. Ωστόσο, το μέλλον της συνεργασίας των δύο χωρών σε διαστημικά προγράμματα είναι αμφίβολο, δεδομένης ης έντασης που προκάλεσε ανάμεσά τους η κρίση της Ουκρανίας. 

Ο Ρώσος πρόεδρος βέβαια έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «Είναι αυτονόητο ότι θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο και, χωρίς αμφιβολία, θα το έχουμε υπό τον έλεγχό μας».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.