ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον

18:00 - 18 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Ομπάμα: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον
Η κλιματική αλλαγή συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απευθύνοντας έκκληση για δράση, καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

«Ουδείς μπορεί πλέον να αρνηθεί ούτε να αγνοήσει την κλιματική αλλαγή», υπογράμμισε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος στην εβδομαδιαία ομιλία του, υπενθυμίζοντας πως το 2014 ήταν η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1880, οπότε άρχισαν να τηρούνται αρχεία με τις θερμοκρασίες.

Οι ΗΠΑ, δεύτερη -μετά την Κίνα- χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, έχουν δεσμευθεί να τις μειώσουν κατά 26% με 28% έως το 2025, σε σχέση με το 2005.

«Δεν έχουμε παρά μόνο έναν πλανήτη. Έπειτα από χρόνια, θέλω να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα μάτια και να τους πω ότι κάναμε ό,τι μας ήταν δυνατό για να τον προστατεύσουμε», είπε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει θέσει τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής μεταξύ των προτεραιοτήτων του, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, έξι χρόνια μετά την ηχηρή αποτυχία της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης στην οποία είχε συμμετάσχει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.