ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάνδαλο ψευδών αποδείξεων συνταράσσει το FBI

20:11 - 20 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Σκάνδαλο ψευδών αποδείξεων συνταράσσει το FBI
Την καταδίκη πολιτών ακόμα και σε θάνατο, με βάση χαλκευμένες αναφορές και «λάθη» από σχεδόν όλα τα μέλη μίας επίλεκτης εγκληματολογικής ομάδας του FBI, παραδέχθηκαν τη Δευτέρα τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ όσο και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Washington Post.

Η υπόθεση αφορά περίπου το 95%, 268 υποθέσεων που εκδικάστηκαν σε διάστημα 20 ετών πριν από το 2000 και εμπλέκονται τα 26 από τα συνολικά 28 μέλη του τμήματος μικροσκοπικής ανάλυσης τριχών, εκείνης της εποχής.

Τα στοιχεία συγκέντρωσε η Εθνική Ένωση Συνηγόρων Ποινικού Δικαίου (NACDL) και τα μέλη του Προγράμματος Αθωότητα (Innocence Project), αμφότερες οργανώσεις οι οποίες εργάζονται για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης.

Βάσει αυτών των στοιχείων, από τους 32 κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν το επίμαχο διάστημα σε θανατική ποινή, 14 εκτελέστηκαν ή πέθαναν στη φυλακή.

Την επανεξέταση των υποθέσεων πυροδότησε ένα δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το 2012, το οποίο έκανε λόγο για άδικη καταδίκη τριών ανδρών και λανθασμένη σύνδεσή τους με τον τόπο του εγκλήματος από το συγκεκριμένο τμήμα του FBI.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται να δοθούν εντός των επόμενων ημερών στη δημοσιότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.