ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Σοβαρά τραυματίας ο επικεφαλής του ISIS

18:05 - 21 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Guardian: Σοβαρά τραυματίας ο επικεφαλής του ISIS
Σοβαρά τραυματίας φέρεται να είναι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί έπειτα από αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε στο δυτικό Ιράκ, τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο βρετανικός Guardian, η κατάσταση της υγείας του, έχει παρουσιάσει βελτίωση, παρά το γεγονός ότι αρχικά τα τραύματα απειλούσαν τη ζωή του.

Ο Guardian υποστηρίζει ότι από την ημέρα του τραυματισμού του, δεν φαίνεται να ελέγχει την τρομοκρατική οργάνωση, καθώς υψηλόβαθμα στελέχη του ΙΚ, πιστεύοντας ότι ο Μπαγκνταντί έχασε τη ζωή του σχεδίαζαν να αναδείξουν νέο ηγέτη.

«Δύο διαφορετικές πηγές -ένας Δυτικός διπλωμάτης και ένας Ιρακινός σύμβουλος- ξεχωριστά επιβεβαίωσαν την επιδρομή που σημειώθηκε στις 18 Μαρτίου στην περιοχή Αλ-Μπααζ της επαρχίας Νινευή, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Υπήρχαν δύο προηγούμενες αναφορές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο Μπαγκνταντί τραυματίστηκε, αλλά καμία από τις δύο δεν ήταν σωστές», γράφει ο Guardian.

Μάλιστα, από την επιδρομή σκοτώθηκαν τρεις άνδρες που ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο Ιρακινός σύμβουλος της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα των τζιχαντιστών, Χισάμ αλ-Χασίμι δήλωσε για τον τραυματισμό του «χαλίφη»: «Ναι, τραυματίστηκε στο Αλ-Μπααζ κοντά στο χωριό Ουμ Αλ-Ρους στις 18 Μαρτίου μαζί με μία ομάδα που βρισκόταν μαζί του».

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την πλευρά της οργάνωσης που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την πληροφορία του τραυματισμού του ηγέτη του «ισλαμικού χαλιφάτου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.