ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πεπ γυρνάει στο Καμπ Νου ως αντίπαλος

15:44 - 24 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Ο Πεπ γυρνάει στο Καμπ Νου ως αντίπαλος
Δυο αναμετρήσεις φωτιά έβγαλε η κληρωτίδα για τα ημιτελικά του  Τσάμπιονς Λιγκ.  Η  Μπαρτσελόνα καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή την εποχή στην Ευρώπη την Μπάγερν και η Γιουβέντους την Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ζευγάρι που αναμφισβήτητα «κλέβει την παράσταση» στην τετράδα είναι αυτό ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και στη Μπάγερν. Ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην ιστορία των Καταλανών, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, θα έρθει αντιμέτωπος με την ομάδα που πανηγύρισε συνεχόμενους τίτλους κι αυτή την φορά θα επιδιώξει να την «πληγώσει» οδηγώντας τη Μπάγερν στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός (5/05) θα είναι αυτός ανάμεσα στη Γιουβέντους και στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τορίνο. Την Τετάρτη (6/05) η «Μπάρτσα» θα υποδεχθεί τους Βαυαρούς στο «Καμπ Νου», ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα. Συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου, η επικείμενη πρωταθλήτρια Γερμανίας θα φιλοξενήσει τη Μπαρτσελόνα και στις 13 του επόμενου μήνα, η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει τους «μπιανκονέρι» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Για την Μπαρτσελόνα αυτή είναι η 15η παρουσία στους ημιτελικούς. Μετράει 6 προκρίσεις και 8 αποκλεισμούς. Την τελευταία φορά που βρέθηκε στην τετράδα ήταν το 2013, όταν αποκλείστηκε από την Μπάγερν με συνολικό σκορ 7-0. Απέναντι στους Βαυαρούς μετράει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες (9-15 τα γκολ).
Οι πρωταθλητές Γερμανίας, που έχουν περάσει δέκα φορές επιτυχώς και άλλες έξι έχουν αποκλειστεί στα ημιτελικά, είχαν φτάσει και πέρσι στην τετράδα προτού αποκλειστούν με συνολικό σκορ 5-0 από τη Ρεάλ.

Για 11η φορά στην ιστορία της φτάνει στους ημιτελικούς η «Γιουβε». Μετράει 7 προκρίσεις σε τελικούς, ενώ είναι η πρώτη φορά μετά το 2003 που επιστρέφει σε τέτοιο επίπεδο (τότε είχε αποκλείσει τη Ρεάλ με συνολικό σκορ 4-3). Κόντρα στη «βασίλισσα» μετράει 7 νίκες, μια ισοπαλία και 8 ήττες (8-16 τα γκολ).

Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης πριν την 26η παρουσία της σε ημιτελικούς, έχει 13 προκρίσεις σε τελικούς και 12 αποκλεισμούς. Σε 4 νοκ άουτ ματς με τη Γιουβέντους μετράει 3 αποκλεισμούς. Η μοναδική της επιτυχία σημειώθηκε στον τελικό του 1998 (1-0).

Κλήρωση Europa League

Το ζευγάρι, Φιορεντίνα-Σεβίλη είναι αυτό που ξεχώρισε από τη σημερινή κλήρωση των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ. Η Νάπολι θα αντιμετωπίσει τη Ντνίπρο.

Οι «βιόλα» θα υποδεχθούν την κάτοχο του τροπαίου στις 7 Μαΐου στο «Αρτέμιο Φράνκι», ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 14/05 στην Ανδαλουσία.

Όσον αφορά τους «παρτενοπέι» θα είναι γηπεδούχοι στην πρώτη αναμέτρηση με τους Ουκρανούς, που απέκλεισαν στην φάση των «32» τον Ολυμπιακό (7 και 14 Μαΐου τα παιχνίδια).

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 27 Μαϊου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.