ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μουσταφά Ακιντζί νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων

21:30 - 26 Απρ 2015 | Ειδήσεις
Ο Μουσταφά Ακιντζί νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων
Νικητής των εκλογών στα Κατεχόμενα αναδείχθηκε ο τουρκοκύπριος πολιτικός Μουσταφά Ακιντζί, λαμβάνοντας στο β’ γύρο των εκλογών το 60,5% των ψήφων. Ο απερχόμενος τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς ΄Ερογλου έλαβε 39,5%. Σημειώνεται πως τον Μουσταφά Ακιτζί υποστήριξε στον β’ γύρο σχεδόν το σύνολο των κομμάτων της κεντροαριστεράς.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρέτησε την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας και ανέφερε ότι απόψε ή αύριο θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί. Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ελπίζει ότι θα υπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος με την ενεργό συμβολή της Τουρκίας για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανένωσης της Κύπρου.

Σημείωσε πως η Λευκωσία αναμένει να δει πως μέσα από τις διαπραγματεύσεις οι δηλώσεις και οι διακηρύξεις του κ. Ακιντζί για λύση, μετουσιώνονται σε πράξη.

Ο κ. Ακιντζί θα μιλήσει αργότερα απόψε σε μεγάλη συγκέντρωση στη κατεχόμενη Λευκωσία ενώ ήδη οπαδοί του πανηγυρίζουν την εκλογική του νίκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.