ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεπάλ: Τρεις επιζώντες στα ερείπια οκτώ ημέρες μετά το σεισμό

18:30 - 03 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Νεπάλ: Τρεις επιζώντες στα ερείπια οκτώ ημέρες μετά το σεισμό
Τρεις άνθρωποι αν ασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του σπιτιού τους στο Νεπάλ, οκτώ ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Μεταξύ των επιζώντων βρίσκεται κι ένας άνδρας 101 ετών.

Ο απολογισμός των νεκρών έχει φθάσει τους 7.056.

Ομάδα νεπαλέζων αστυνομικών περισυνέλεξε χθες τις σορούς σχεδόν 50 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ξένων πεζοπόρων, από περιοχή που είχε πληγεί από χιονοστιβάδα. Δεν έχει γίνει αναγνώριση των νεκρών, ανακοίνωσε σήμερα ο Πραβίν Ποχαρέλ, αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας στη βόρεια περιοχή της Ράσουα και επικεφαλής της ομάδας.

Τουλάχιστον 200 ακόμη άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην περιοχή, ανάμεσά τους χωρικοί και πεζοπόροι του βουνού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. "Δεν μπορούσαμε να φθάσουμε στην περιοχή νωρίτερα, λόγω των βροχών και της βαριάς ομίχλης", δήλωσε.

Από την πλευρά της, η UNICEF απηύθυνε έκκληση να ληφθεί κάθε μέτρο για να αποτραπεί η εμφάνιση επιδημιών στο 1,7 εκατομμύριο των νέων που ζουν στις πλέον πληγείσες περιοχές, μερικές εβδομάδες πριν από την έλευση των μουσώνων.

Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος και προσωπικό αναμένονται σήμερα στο Νεπάλ για να βοηθήσουν στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στις δυσπρόσιτες περιοχές έξω από την πρωτεύουσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.