ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουηδία: Επαναφορολογεί τις τράπεζες για αύξηση κρατικών εσόδων

09:47 - 05 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Νέο φόρο στις τράπεζες της χώρας σκέφτεται να επιβάλει η Σουηδία, ο οποίος αναμένεται να αυξήσει τα κρατικά έσοδα κατά 500 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση, σε μία ακόμη προσπάθεια του κυβερνητικού συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών για την εξεύρεση επιπλέον πόρων που θα διοχετευθούν σε κοινωνικά προγράμματα.

Το Bloomberg αναφέρει πως σύμφωνα με σχέδιο που παρουσιάστηκε από την υπουργό Οικονομικών Μαγκνταλένα Αντερσον, σχεδιάζεται να φορολογηθεί η «χρηματοπιστωτική δραστηριότητα».

Οι συζητήσεις για την ακριβή μορφή που θα έχει η φορολογία αυτή ξεκινά άμεσα. Ανάμεσα στα υπόλοιπα θα συζητηθεί εάν αυξηθεί η απευθείας φορολόγηση στα έσοδα των τραπεζών ή εάν θα αυξηθεί η φορολογία στα υψηλά εισοδήματα των στελεχών των τραπεζών.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Σουηδίας – η Nordea Bank AB, η SEB AB, η Svenska Handelsbanken AB και η Swedbank AB – βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες με υψηλότερη φορολογία καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν να διασφαλίσουν ότι η χρηματοδότηση τόσο του κοινωνικού κράτους όσο και των επενδύσεων θα διανεμηθεί όσο πιο δίκαια γίνεται.

Τα δημόσια οικονομικά της Σουηδίας δεν βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και η οικονομία αναμένεται να παρουσιάζει ελλείμματα κάθε χρόνο μέχρι το 2017.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.