ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την ευθύνη της ένοπλης εφόδου στο Τέξας διεκδικεί η ISIS

13:19 - 05 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Την ευθύνη της ένοπλης εφόδου στο Τέξας διεκδικεί η ISIS
Η τζιχαντιστική οργάνωση ISIS, με μήνυμά της στο ραδιοφωνικό της σταθμό, υποστηρίζει ότι οι δράστες της ενόπλης εφόδου στο Τέξας ήταν «στρατιώτες του χαλιφάτου» και προειδοποιεί για «πιο πικρές και πιο σκληρές επιθέσεις» σε αμερικανικό έδαφος, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη επίθεση. Σύμφωνα με το Associated Press, δεν είναι σαφές εάν η ISIS προσπαθήσει να «δρέψει τους καρπούς» μίας επίθεσης που είχε διενεργηθεί από «ανεξάρτητους» ισλαμιστές.

Το ηχογραφημένο μήνυμα της οργανώσης μεταδόθηκε στο ραδιόφωνο Al Bayan και υποστηρίζει ότι την έφοδο στο Ντάλας έκαναν «δύο στρατιώτες του χαλιφάτου». Η έκθεση στο κέντρο που έγινε η έφοδος «παρουσίασε αρνητικές εικόνες του προφήτη Μωάμεθ» ανέφερε το μήνυμα. «Λέμε στην Αμερική πως έρχονται πιο πικρές και πιο σκληρές επιθέσιεις και θα δείτε από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τι μπορεί να σας βλάψει» καταλήγει το μήνυμα.

An aerial view shows the car that was used the previous night by two gunmen, who were killed by police, as it is investigated by local police and the FBI in Garland, Texas May 4, 2015. (Reuters/Rex Curry)

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή δύο ένοπλοι, για τους οποίους επιπλέον υπάρχουν υποψίες ότι έφεραν εκρηκτικά, σκοτώθηκαν από τα πυρά της αστυνομία αφότου άνοιξαν πυρ έξω από χώρο τέχνης στο Ντάλας όπου φιλοξενείτο έκθεση σκίτσων του Μωάμεθ. Η ταυτότητά τους δεν είναι ακόμη διαπιστωμένη. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) στο κέντρο Κέρτις Κάλγουελ. Οι δύο ένοπλοι οδήγησαν το αυτοκίνητό τους μπροστά στο κτίριο που γινόταν η εκδήλωση, την ώρα που τελείωνε, και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον ενός άνδρα της ασφάλειας.Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί που παρίσταντο αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους, σκοτώντας και τους δύο.

Την εκδήλωση οργάνωσε η ομάδα American Freedom Defense Initiative (AFDI) -γνωστή για την ανοικτά ισλαμοφοβική της ρητορική- με καλεσμένο τον ολλανδό ακροδεξιό ηγέτη Χέερτ Βίλντερς.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.