ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαναπροσέγγιση Ρωσίας- Κούβας ο στόχος επίσκεψης Κάστρο στη Μόσχα

19:30 - 06 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Επαναπροσέγγιση Ρωσίας- Κούβας ο στόχος επίσκεψης Κάστρο στη Μόσχα
Στην επαναπροσέγγιση Ρωσίας- Κούβας και την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων αποσκοπεί η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, στη Μόσχα, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από τη νίκη των Ρώσων επί της ναζιστικής Γερμανίας.

«Για εμάς, (η 9η Μαΐου) είναι μία ημερομηνία πολύ σημαντική και, όταν οι αγαπημένοι μας φίλοι μας επισκέπτονται, είναι πολύ καλό» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα ο Κουβανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο κ. Κάστρο επισήμανε ότι «γεννήθηκε την περίοδο που η χώρα σας νίκησε τη Γερμανία. Δεν μπορούσα να μην έρθω». Να σημειωθεί ότι ο Ραούλ Κάστρο ίχε επισκεφθεί τη Ρωσία 23 φορές την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κούβας θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τις συνομιλίες θα μονοπωλήσουν τα θέματα «της πολιτικής, των εμπορικών συναλλαγών, της οικονομικής συνεργασίας και των περιφερειακών και διεθνών προκλήσεων» σύμφωνα με έναν σύμβουλο του Κρεμλίνου, τον Γιούρι Ουσάκοφ.

Η επίσκεψη του Ραούλ Κάστρο συμπίπτει με την 55η επέτειο από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων με την πρώην ΕΣΣΔ, οι οποίες αναθερμάνθηκαν πρόσφατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει τη διαγραφή του 90% του γιγαντιαίου χρέους της Αβάνας προς τη Μόσχα, ένα ποσό ύψους 28,1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, η Κούβα οφείλει να αποπληρώσει 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε διάστημα 10 ετών, ένα ποσό που θα επενδυθεί εκ νέου από τη Ρωσία στην κουβανέζικη οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.