ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάργηση πληρωμών σε μετρητά επιδιώκει η Δανία

22:50 - 06 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Κατάργηση πληρωμών σε μετρητά επιδιώκει η Δανία
Την κατάργηση της υποχρέωσης που έχει επιβληθεί σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής να δέχονται πληρωμές σε μετρητά, πρότεινε την Τετάρτη η Δανία, σε μια χώρα που σχεδόν το ένα τρίτο των πολιτών χρησιμοποιεί αντί για μετρητά το MobilePay.

Πρόκειται για μια εφαρμογή για "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα με την οποία μεταφέρονται χρήματα σε άλλα τηλέφωνα και σε καταστήματα.

Η κατάργηση που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2016 αφορά κυρίως βενζινάδικα, εστιατόρια και καταστήματα ενδυμάτων.

Η ιδέα αυτή περιλαμβάνεται στη δέσμη των προεκλογικών προτάσεων της κυβέρνησης που αφορούν αναπτυξιακά μέτρα για τον περιορισμό του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων. Για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα από το κοινοβούλιο, όμως είναι άγνωστο πότε θα γίνει η ψηφοφορία.

Σε μια χώρα που μαζί με την Σουηδία και τη Φινλανδία που σήμερα κατέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα πρωτεία όσον αφορά τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και όχι με μετρητά, η πρόταση αυτή δεν αναμένεται να συναντήσει σοβαρές αντιδράσεις.

Το χρηματοπιστωτικό ινστιτούτο Finansraadet υποστηρίζει ότι, χάρη στην αχρήματη οικονομία, τα καταστήματα θα εξοικονομήσουν τα χρήματα που επενδύουν σήμερα για μέτρα ασφαλείας αλλά και τον χρόνο που σπαταλούν οι ταμίες δίνοντας ρέστα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.