ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Υποτονική η ανάκαμψη στην Πορτογαλία

22:45 - 08 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Υποτονική η ανάκαμψη στην Πορτογαλία
Οι προβλέψεις για το «Πορτογαλικό υπόδειγμα» κατά Σόϊμπλε, δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες.

Η οικονομική ανάκαμψη στην Πορτογαλία συνεχίζει να είναι «μέτρια» παρότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος», εκτίμησε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καλώντας παράλληλα τη Λισαβόνα να συνεχίσει τις προσπάθειες για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Η τρέχουσα ανάκαμψη είναι ακόμα πολύ μέτρια για να επαναφέρει την ανάπτυξη και την απασχόληση στα επίπεδα πριν από την κρίση», παρά τη «σημαντική πρόοδο» των οικονομικών προοπτικών βραχυπρόθεσμα, αναφέρει το ΔΝΤ σε έκθεσή του.

Η Πορτογαλία επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2014 (+0,9%) και, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το ΑΕΠ της χώρας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,6% το 2015.

Ωστόσο, το Ταμείο επισημαίνει το χαμηλό επίπεδο των επενδύσεων, το υψηλό χρέος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και την απογοητευτική εικόνα στην αγορά εργασίας, που αμαυρώνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

Προτρέπει επίσης την Πορτογαλία να «επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη» και να συνεχίσει τις προσπάθειες, υποδεικνύοντας αναδιάρθρωση μισθών και συντάξεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.