ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βlack Rock: Νυν υπέρ πάντων ο αγών για τα CDS

19:49 - 11 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Βlack Rock: Νυν υπέρ πάντων ο αγών για τα CDS
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η BlackRock είχε προκαταρκτικές συζητήσεις με τράπεζες και άλλους επενδυτές χρέους για ένα σχέδιο που θα κατευθύνει τις συναλλαγές μέσω των οίκων εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία, φαίνεται να πρωτοστατεί στις προσπάθειες αναγέννησης ενός σημαντικού μέρους της αγοράς παραγώγων, το οποίο έχει συρρικνωθεί κατά 57% εξαιτίας των αυστηρότερων ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

H μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο έχει βάλει στο στόχαστρο CDS (Credit Default Swaps), συμβόλαια γνωστά ως ασφάλιστρα κινδύνου, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το χρέος μιας εταιρείας ή μιας χώρας.

Η αγορά των CDS έχει καταγράψει δυσανάλογη πτώση, γιατί το κόστος των συναλλαγών έχει γίνει πιο ακριβό. Σε αντίθεση με τα swaps που είναι συνδεδεμένα με δείκτες, οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν αποφασίσει να γίνονται οι συναλλαγές με CDS μέσω οίκων εκκαθάρισης.

Αντίθετα, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό διμερείς συναλλαγές ανάμεσα σε διαπραγματευτές και πελάτες, κάτι που με βάση τους τραπεζικούς κανονισμούς απαιτεί υψηλότερες κεφαλαιακές χρεώσεις.

Μόλις τον περασμένο χρόνο η Deutsche Bank ανέφερε ότι θα βγει από την αγορά των CDS γιατί οι κανονισμοί έχουν κάνει τα συμβόλαια λιγότερο κερδοφόρα.
Όπως παρατηρούν οικονομικοί αναλυτές, η κίνηση της BlackRock έρχεται την στιγμή που οι επενδυτές έχουν αποκτήσει και πάλι ενδιαφέρον για την χρήση swap.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.