ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πάπας Φραγκίσκος πηγαίνει Κούβα

11:00 - 12 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Ο Πάπας Φραγκίσκος πηγαίνει Κούβα
Το πρώτο του ταξίδι στην Κούβα θα πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος, που σκοπεύει να επισκεφθεί κυρίως την Αβάνα και το Σαντιάγο ντε Κούβα, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κουβανικής Επισκοπικής Διάσκεψης "Η Διάσκεψη των καθολικών επισκόπων της Κούβας έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι ο Άγιος Πατέρας θα είναι στην Κούβα από το Σάββατο 19 έως την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου φέτος".

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στην Αβάνα πριν μεταβεί στην πόλη Ολγιν, στο βασιλικό ναό Σαντουάριο ντελ Κόμπρε και στην πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα πριν συνεχίσει το ταξίδι του μεταβαίνοντας στις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη αυτή, η πρώτη του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί, είχε ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου από το Βατικανό, αλλά χωρίς τις ακριβείς ημερομηνίες.

Ο κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο συνάντησε την Κυριακή τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό για να τον ευχαριστήσει για τη μεσολάβησή του που επέτρεψε την ιστορική προσέγγιση η οποία είναι σε εξέλιξη με τις ΗΠΑ, μια διαδικασία που άρχισε στα τέλη του 2014.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.