ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάρνεϊ: Δεν αποκλείεται αύξηση επιτοκίων εντός 12μηνου

11:43 - 14 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Κάρνεϊ: Δεν αποκλείεται αύξηση επιτοκίων εντός 12μηνου
Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων εντός του επόμενου 12μηνου άφησε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BOE) Μαρκ Κάρνεϊ, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ωστόσο, ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση πρόωρα διακινδυνεύοντας να επιβραδύνει τους ρυθμούς της οικονομίας.

Σε συνέντευξή του στο BBC, μία ημέρα μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της για την ανάπτυξη στη Βρετανία, ο Κάρνεϊ εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός σύντομα θα βρεθεί σε αρνητικό έδαφος και ότι η ενισχυμένη στερλίνα επηρεάζει ελαφρώς την οικονομική ανάπτυξη.

Ερωτηθείς, εάν τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια ενδεχομένως να έχουν αυξηθεί μέχρι τον Μάιο του 2016, ο Κάρνεϊ είπε: «Είναι δυνατόν, αλλά εξαρτάται από την εξέλιξη της οικονομίας». Αυτό που δεν θα κάνουμε, πρόσθεσε, είναι να αυξήσουμε τα επιτόκια πολύ σύντομα ή πολύ γρήγορα και να επιβραδύνουμε την οικονομία.

Δήλωσε, παράλληλα, ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το πώς σχεδιάζει να προχωρήσει με το δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.