ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μήνυμα αλλαγής του καπιταλισμού στο Κογκρέσο ο Πάπας

16:37 - 15 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Με μήνυμα αλλαγής του καπιταλισμού στο Κογκρέσο ο Πάπας
Στην αποκήρυξη των ανισοτήτων του καπιταλισμού θα προχωρήσει στην ομιλία του στο Κογκρέσο στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, ο Πάπας Φραγκίσκος σύμφωνα με τον πιο στενό του σύμβουλο.

Ο Φραγκίσκος δεν θα μιλήσει στο Κογκρέσο ως εχθρός του συστήματος αλλά ως ένας ποιμένας που θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο για αυτούς που δεν έχουν φωνή, τόνισε μιλώντας στο Bloomberg , ο Καρδινάλιος Όσκαρ Αντρές Ροντρίγκες Μαραντιάγακα, τον οποίο ο Αργεντίνος Πάπας έχει επιλέξει ως σύμβουλο του.

Σύμφωνα με τον Καρδινάλιο, ο Πάπας θα μιλήσει στα μέλη του Κογκρέσου με «τον ίδιο τρόπο σκέψης που εξέφρασε στην αποστολική παραίνεση».

Όταν εκλέχτηκε ως ο ηγέτης 1,2 δισεκατομμυρίων καθολικών, ο Φραγκίσκος απηύθυνε μήνυμα για «μια φτωχή εκκλησία για τους φτωχούς», ενώ εξέφρασε πολλές φορές την ανησυχία του για την διεύρυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς.

Στο κείμενο αυτό ο Φραγκίσκος είχε επιτεθεί στην «ειδωλολατρία του χρήματος» και στο «χρηματοπιστωτικό σύστημα του αποκλεισμού και της ανισότητας».

«Η αλλαγή είναι αναγκαία, πρέπει να κάνουμε τον καπιταλισμό πιο ανθρώπινο, διαφορετικά οι ανισότητες θα συνεχίσουν να αυξάνονται και οι ανισότητες παράγουν βία, απογοήτευση, πόνο και ανασφάλεια» είπε ο κ. Μαραντιάγκα και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κογκρέσο θα ακούσει τον Πάπα με «ανοιχτές καρδιές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.