ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση από Gucci & YSL στην alibaba.com για "μαϊμούδες"

10:31 - 18 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Μήνυση από Gucci & YSL στην alibaba.com για "μαϊμούδες"
H κινεζική εταιρεία online αγορών Alibaba Group κατηγορείται από τους οίκους Gucci, Yves Saint Laurent, Kering κ.α. πως διέθεσε εν γνώσει της προς πώληση προϊόντα-μαΐμού. Οι διεθνείς οίκοι μόδας, μετά από προσφυγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ζητούν τώρα αποζημιώσεις καθώς και απόφαση για την παραβίαση των νόμων για τα εμπορικά σήματα και τις παράνομες δραστηριότητες.

Στη μήνυσή τους οι οίκοι ισχυρίζονται πως η Alibaba είχε συνωμοτήσει ώστε να κατασκευάσει, να προσφέρει προς πώληση και να διακινεί πλαστά προϊόντα που φέρουν τα εμπορικά τους σήματα, χωρίς την άδειά τους.

 

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Alibaba δήλωσε πως «συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με πολλά brands για να τα βοηθήσουμε ώστε να προστατεύσουν την πνευματική τους ιδιοκτησία και έχουμε ένα ισχυρό ιστορικό για τις ενέργειές μας στον τομέα αυτό. Δυστυχώς η Kering Group επέλεξε τον δρόμο της περιττής αντιδικίας αντί για τον δρόμο της εποικοδομητικής συνεργασίας. Πιστεύουμε πως αυτή η μήνυση δεν έχει βάση και θα αγωνιστούμε κατά της μήνυσης αυτής με σθένος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.