ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση στον Σαρκοζί για το «Les Republicains»

17:05 - 19 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Μήνυση στον Σαρκοζί για το «Les Republicains»
Μήνυση κατά του πρώην προέδρου της Γαλλίας, και ηγέτη της δεξιάς παράταξης, Νικολά Σαρκοζί,  ετοιμάζει οικογένεια, που διεκδικεί την πατρότητα του ονόματος, «Les Republicains».

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας προέβη σε ριζική αλλαγή του ονόματος του κόμματός του από «Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP), σε «Les Republicains», πριν μερικές εβδομάδες.

Το νέο όνομα του κόμματος προκάλεσε τη μήνη της οικογένειας, του Πολ Ρεπουμπλικέν που διαμένει με την σύζυγό του στην περιοχή Aveyron της νοτιοδυτικής Γαλλίας, θέλει να πάρει το αίμα του πίσω.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η οικογένεια τού Πολ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος της οικογένειας, απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα μετά από πολύωρο οικογενειακό συμβούλιο.

«Όταν άκουσα στην τηλεόραση ότι το νέο όνομα της γαλλικής Δεξιάς είναι "Les Republicains", εξοργίστηκα . Αυτός ο κύριος δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει το όνομά της οικογένειάς μου . Να πάρει άλλο όνομα για το κόμμα του», δήλωσε στην εφημερίδα εμφανώς εκνευρισμένος ο πατριάρχης της οικογένειας Πολ.

Πάντως το νέο όνομα του κόμματος θα πρέπει να επικυρωθεί και από τα μέλη της γαλλικής Δεξιάς, που καλούνται να ψηφίσουν μέσω Διαδικτύου στις 28 και 29 Μάιου.

Από την πλευρά του, ο στενός συνεργάτης του Σαρκοζί, Μπερνά Ακογιέ, έσπευσε να επισημάνει ότι, η αλλαγή του ονόματος του Συντηρητικού Κόμματος ήταν αναγκαία, λόγω των αναταράξεων και των υποθέσεων, που αμαύρωσαν το κόμμα τα τελευταία τρία χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.