ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Presse: Κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά από το Grexit

21:42 - 21 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Die Presse: Κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά από το Grexit
Μια απίστευτη περίπτωση σπέκουλας αποκαλύπτει η αυστριακή συντηρητική εφημερίδα "Die Presse", η οποία σε άρθρο της, με τίτλο: "Πως κανείς κερδίζει ένα σωρό χρήματα με το Grexit", εξιστορεί πως κάποιοι επιτήδειοι γίνονται πλούσιοι εκμεταλλευόμενοι την φημολογία για  πιθανή έξοδο   της Ελλάδας από το ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρεται σ την σχετικά μικρή καναδική εταιρεία παραγωγής χαρτιού "Fortress Paper", η οποία, είδε τις προηγούμενες ημέρες την αξία της μετοχής της να εκτινάσσεται στα ύψη, χωρίς αρχικά κάποιον εμφανή λόγο.

Σύμφωνα με το άρθρο η "Fortress Paper", μέσα σε λίγες ημέρες είδε το κέρδος της μετοχής της να ανέρχεται στο 90%, λόγο μια φήμης, που διαδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, μέσα από οικονομικά «μπλογκ» που επηρεάζουν τις αγορές.

Οι φήμες έλεγαν ότι η Ελλάδα ετοιμάζει ήδη ενεργά το Grexit και έχει παραγγείλει, στην εταιρεία "Fortress Paper" - η οποία είναι μία από τις λίγες στον κόσμο που παράγουν χαρτί εκτύπωσης χαρτονομισμάτων - τεράστιες ποσότητες χαρτιού για το αποκαλούμενο "Geuro" (το ελληνικό ευρώ), μια «εμπιστευτική πληροφορία» με τεράστιο κέρδος για τη μετοχή.

Σύμφωνα με την "Die Presse", και το 2011-2012, στην κορύφωση της κρίσης του ευρώ, είχε διαδοθεί ακριβώς η ίδια φήμη για την ίδια εταιρεία χαρτιού και τότε η αξία της μετοχής της είχε εκτιναχθεί στα 62 δολάρια Καναδά, για να πέσει κατόπιν στα δύο δολάρια, και μερικοί, που είχαν αργήσει να αντιδράσουν, να χάσουν σχεδόν όλα τους τα χρήματα, ή άλλοι πάλι, να έχουν κέρδος σε χιλιάδες επί τοις εκατό.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το ίδιο "τρικ" λειτούργησε εκ νέου, μόλις τρία χρόνια αργότερα, έστω και αν όχι στις ίδιες διαστάσεις που είχε την πρώτη φορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:52 - 21 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.