ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιρλανδία: Μαζικό «ναι» στον γάμο ομοφυλοφίλων

13:30 - 23 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Υπέρ του γάμου μεταξύ των ατόμων του ίδιου φύλου φαίνεται ότι ψήφισαν μαζικά οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ισότητας, Έον Ο'Ρίορντεν , σήμερα λίγη ώρα αφου ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων.

«Νομίζω ότι (η πρόταση) πέρασε», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Reuters, από το κεντρικό κέντρο καταμέτρησης των ψήφων στο Δουβλίνο, για το σχετικό δημοψήφισμα που διεξήχθη την Παρασκευή στη χώρα.

Όπως διευκρίνισε, παρατήρησε ότι φαίνεται ότι περιοχές της μεσαίας τάξης «που δεν είναι κατ' ανάγκη φιλελεύθερες ψήφισαν ένα ηχηρό ναι» στο να επιτρέπεται ο γάμος των προσώπων του ιδίου φύλου.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά το απόγευμα. Η Ιρλανδία μπορεί έτσι να γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγνωρίσει τους γάμους ομοφυλοφίλων μέσω δημοψηφίσματος.

Ο Τζον Μάρεϊ, του Καθολικού ερευνητικού Ινστιτούτου Αϊόνα, ο οποίος είχε ταχθεί κατά της πρότασης αυτής, παραδέχτηκε ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει υπερψηφιστεί. «Όλοι φαίνεται ότι προβλέπουν ένα 'Ναι'... όπως φαίνεται προς το παρόν. Είναι απογοητευτικό», σχολίασε.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.