ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και Έλληνας ανάμεσα στα συλληφθέντα στελέχη της FIFA

08:53 - 27 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Και Έλληνας ανάμεσα στα συλληφθέντα στελέχη της FIFA
Για διαφθορά, από δωροδοκίες εκατομμυρίων μέχρι ξέπλυμα χρήματος, κατηγορούνται υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA με την ελβετική αστυνομία να έχει προσωρήσει σε αντίστοιχες συλλήψεις.

Σύμφωνα με τους New York Times,οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη και φέρονται να έγιναν στο πλαίσιο έρευνας του αμερικανικού FBI, με στόχο την έκδοση των αξιωματούχων στις ΗΠΑ. Όπως τονίζεται, οι κατηγορούμενοι «ξέπλυναν» τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 100 εκατ. δολάρια. 

Oι συλλήψεις αφορούν στις διαδικασίες ανάθεσης της διοργάνωσης παγκοσμίων κυπέλλων, χορήγησης δικαιωμάτων μάρκετινγκ και δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης. Αφορούν επίσης ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, απάτες και ξέπλυμα χρήματος.

Ανάμεσα στα στελέχη που συνελήφθησν είναι και ο ελληνικής καταγωγής Κώστας Τάκκας, ο οποίος είναι πρώην γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των νησιών Κέιμαν και στενός συνεργάτης του επίσης συλληφθέντα και αντιπροέδρου της FIFA Τζέφρεϊ Γουέμπ.

Αναλυτικά τα ονόματα όσων κατηγορούνται και συνελήφθησαν:

Jeffrey Webb

Eugenio Figueredo

Jack Warner

Eduardo Li

Julio Rocha

Costas Takkas

Rafael Esquivel

José Maria Marin

Nicolás Leoz

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον Σεπ Μπλάτερ ενόψει των εκλογών για την προεδρία της FIFA που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι πιθανό πολύ σύντομα να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 27 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.