ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Εμπάργκο" της Ρωσίας σε Ευρωπαίους πολιτικούς

21:45 - 29 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
"Εμπάργκο" της Ρωσίας σε Ευρωπαίους πολιτικούς
Κατάλογο που περιλαμβάνει τα ονόματα πολλών Ευρωπαίων πολιτικών στους οποίους απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία παρέδωσε η Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Ρωσία έστειλε χθες σε πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες τον κατάλογο με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος», είπε ο κ. Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται και τρεις Ολλανδοί βουλευτές, διευκρίνισε.

Σ τον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται 80 με 90 ονόματα, ενώ όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει απαγορεύσει σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς να μπουν στη χώρα.

Μέχρι τώρα όμως αρνιόταν να αποκαλύψει τον πλήρη κατάλογο με τα πρόσωπα στα οποία έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου.

Στον κατάλογο βρίσκεται και το όνομα του επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Γερούν Ράινιεν.

Ο κ. Ρούτε από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνησή του «καταδικάζει» αυτήν την απόφαση. Η ρωσική λίστα «δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, δεν είναι διαφανής και είναι αδύνατο να την προσβάλεις (στα δικαστήρια)», συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:14 - 29 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.