ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέντσι: Απέτυχε η μονόπλευρη λιτότητα

16:29 - 31 Μαϊ 2015 | Ειδήσεις
Η στρατηγική της Λισαβόνας απέτυχε, μαζί με το μοντέλο που βασιζόταν μόνο στη λιτότητα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος μίλησε σε Φεστιβάλ Οικονομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Τρέντο της βορειοανατολικής Ιταλίας.

«Κατά την άποψή μου η Ατζέντα της Λισαβόνας απέτυχε, διότι το όνειρο μιας Ευρώπης επικεφαλής του πλανήτη δεν πραγματοποιήθηκε», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο κ. Ρέντσι υπογράμμισε ότι επιθυμεί «ένα μοντέλο που να μην είναι αυτό της ανάπτυξης χωρίς απασχόληση, το οποίο να βασίζεται στο ταλέντο και στην καινοτομία. Το μοντέλο που ακουμπούσε μόνον στη λιτότητα απέτυχε, μια Ευρώπη η οποία βασίζεται αποκλειστικά στην πειθαρχία των προϋπολογισμών, αποτελεί πρόβλημα».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα σχέδιά του για το μέλλον πρόσθεσε ότι «τον Σεπτέμβριο, όταν η Ιταλία θα έχει ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις της, θα αρχίσει με αποφασιστικότητα που δεν φαντάζεστε την μάχη κατά της λιτότητας. Δεν λέω ότι θα πάμε να τα κάνουμε άνω κάτω, αλλά κάτι παρόμοιο».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 31 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.