ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλοίο με 458 επιβάτες βυθίστηκε στην Κίνα - Εκατοντάδες αγνοούμενοι

08:32 - 02 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Πλοίο με 458 επιβάτες βυθίστηκε στην Κίνα - Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Επιβατικό πλοίο που μετέφερε 458 επιβαίνοντες, βυθίστηκε χθες βράδυ στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας, όταν βρέθηκε εν μέσω καταιγίδας, ενώ προς το παρόν έχουν διασωθεί 20 άτομα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ μεταβαίνει στο σημείο, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μεταξύ των διασωθέντων είναι ο καπετάνιος και ο μηχανικός του πλοίου, οι οποίοι δήλωσαν ότι το πλοίο βυθίστηκε πολύ γρήγορα ενώ στροβιλιζόταν μέσα σ' έναν κυκλώνα.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 406 τουρίστες, ηλικίας περίπου από 50 έως 80 ετών, και 47 μέλη του πληρώματος. Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από το Νανκίνγκ και ταξίδευε προς νοτιοδυτικά, βυθίστηκε γύρω στις 9:28 μ.μ. τοπική ώρα, στο τμήμα Ζιανλί του ποταμού.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, το πλοίο βυθίστηκε σε δύο λεπτά και δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου.

Η επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες σκάφη μαζί με τουλάχιστον 100 ψαρόβαρκες, δυσχεραίνεται από τις καιρικές συνθήκες και την καταρρακτώδης βροχή.

Το πλοίο ήταν ιδιοκτησίας της Chongqing Eastern Shipping Corporation, που ειδικεύεται σε ξεναγήσεις στον ποταμό και λειτουργεί από το 1967.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.