ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και ξαφνικά ο Μπλάτερ παραιτήθηκε

22:20 - 02 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Και ξαφνικά ο Μπλάτερ παραιτήθηκε
Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία της Ομοσπονδίας στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς νυν και πρώην στελεχών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Αιτία όπως ο ίδιος είπε ότι παρά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τον οποίο έχρισε εκ νέου πρόεδρο της Ομοσπονδίας πριν λίγες ημέρες, η επανεκλογή του δεν έγινε αποδεκτή από πολλούς.

Ο Μπλάτερ ο οποίος θα αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο μετά από 16 χρόνια στην προεδρία της FIFA, πρόσθεσε ότι θα παραιτηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού στο οποίο θα υπάρξει και εκλογή του αντικαταστάτη του.

«Μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016 η FIFA θα εκλέξει νέο πρόεδρο» δήλωσε.

«Θέλω το καλύτερο για τη FIFA και για το ποδόσφαιρο, γι΄ αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ από την προεδρία. Οι εκλογές τελείωσαν, οι μάχες που έχουμε μπροστά μας όχι. Η FIFA έχει ανάγκη από μια σημαντική αναδιάρθρωση, κι αυτός είναι ο λόγος που συγκάλεσα έκτακτο συνέδριο, έτσι ώστε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος» πρόσθεσε ο Μπλάτερ, στη σκιά του σκανδάλου που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο από την περασμένη εβδομάδα.

Η παραίτηση του έρχεται εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα για την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA και ενώ οι χορηγοί της Ομοσπονδίας είχαν ζητήσει την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στους κόλπους της Ομοσπονδίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:23 - 02 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.