ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση ρεκόρ για την ανεργία στην Ισπανία

22:00 - 02 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Μείωση ρεκόρ για την ανεργία στην Ισπανία
Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο ρυθμός της μείωσης του αριθμού των ανέργων το Μάιο, στην Ισπανία.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο απασχόλησης, ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας τον Μάιο έπεσε κατά 117.985 στα 4.22 εκατομμύρια, η μεγαλύτερη πτώση από τότε που έχουν αρχίσει οι σχετικές μετρήσεις.

Παράλληλα ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων έχει πέσει κατά 357.354 άτομα, ή κατά 7,8%, από τον Μάιο του 2014, αριθμός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τότε που άρχισε να καταμετράται το συγκεκριμένο μέγεθος το 1996.

Η άνοδος στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι εν μέρει το αποτέλεσμα της εποχιακής απασχόλησης που οφείλεται στην έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.
Η πιο αξιοσημείωτη μείωση στον αριθμό των ανέργων προέκυψε από τον τομέα των υπηρεσιών όπου οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σε όλη την Ισπανία μειώθηκαν κατά 68.826, αλλά μείωση υπήρξε και στον τομέα των κατασκευών, στη βιομηχανία και στην αγροτική οικονομία, σε κάθε μία από τις περιοχές της Ισπανίας.

«Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι ότι κάθε μέρα κερδίζουμε εργαζομένους που συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε ο υπουργός κοινωνικής ασφάλισης, Τόμας Μπούργκος.

Από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, σε δηλωσή του ανέφερε, ότι παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία, έχουν να γίνουν ακόμα πολλά, αφού όπως παραδέχτηκε υπάρχουν ακόμα 4 εκατομμύρια Ισπανοί που δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

«Η κατάσταση δεν είναι καλή, αλλά έχουμε κάνει βήματα προς τα μπρος», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.