ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 55% των Βρετανών λέει "ναι" στην Ευρωπαϊκή Ένωση

11:48 - 04 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Κατά 9% αυξήθηκε το ποσοστό των Βρετανών που τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και έχει φθάσει στο 55%, σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Pew Research Center.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των Βρετανών που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, αυξήθηκε στο 55% από 50% που ήταν πριν από ένα χρόνο κι από 46% που ήταν το 2013, ενώ το ποσοστό εκείνων που θέλουν να αποχωρήσει η χώρα τους από την ΕΕ ανέρχεται σε 36%.

Στη δημοσκόπηση του 2013, το ποσοστό εκείνων που τάσσονταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ ήταν το ίδιο με εκείνων που επιθυμούσαν έξοδο (46%).

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επανεξελέγη στις 7 Μαϊου, έχει δεσμευτεί να αναθεωρήσει τη σχέση της χώρας του με την ΕΕ προτού προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2017, αλλά ενδέχεται να το πράξει και νωρίτερα.

Ο κίνδυνος εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, έχει προκαλέσει ανησυχία σε κάποιους επενδυτές, επικεφαλής επιχειρήσεων και στρατιωτικούς συμμάχους της Βρετανίας. Ο Κάμερον πρόκειται να παρουσιάσει λεπτομερώς τις προτάσεις του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ σε συνάντηση με τους ομολόγους του στις 25 και 26 Ιουνίου.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.