ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Έκρηξη σε συγκέντρωση του Κουρδικού κόμματος

21:04 - 05 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Τουρκία: Έκρηξη σε συγκέντρωση του Κουρδικού κόμματος
Σοκ προκαλεί στην Τουρκία, η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του φιλοκουρδικού κόμματος του Δημοκρατίας των Λαών (HDP) του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολίτες που η κατάστασή τους, θεωρείται  σοβαρή.

Δύο μόλις ημέρες πριν την διεξαγωγή των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών στη γείτονα χώρα, η έκρηξη κλιμακώνει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο βάθρο όπου θα μιλούσε ο συμπροεδρεύων του ΗDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο ίδιος τη στιγμή εκείνη βρισκόταν πίσω από τη σκηνή και ετοιμαζόταν να εμφανιστεί ενώπιον του ενθουσιώδους πλήθους, μετά την ομιλία υποψήφια βουλευτού του κόμματος του.

Στις πρώτες δηλώσεις του στο CNNTurk μετά την έκρηξη, ο κ. Ντεμιρτά επεσήμανε ότι προκαλεί ρωτήματα το γεγονός το επεισόδιο συνέβη λίγο πριν τις κάλπες και κάλεσε το λαό του Ντιγιαρμπακίρ να διατηρήσει την ψυχραιμία του, όποιος κι αν είναι ο λόγος της έκρηξης.

Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ζητώντας εγρήγορση απέναντι σε προκλήσεις και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει έρευνα για την υπόθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.