ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Politico: Ο Πούτιν πιο "τρομακτικός" απ'το Grexit

12:08 - 08 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Δημοσκόπηση Politico: Ο Πούτιν πιο "τρομακτικός" απ'το Grexit
Το "χρυσό μετάλλιο" στη λίστα με τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια ισορροπία κερδίζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με σχετική παγκόσμια δημοσκόπηση του περιοδικού Politico, με το ελληνικό ζήτημα κι ένα ενδεχόμενο Grexit απασχολεί μεν την επικαιρότητα, χωρίς ωστόσο να... τρομάζει τόσο τους Ευρωπαίους.

Όπως προκύπτει από το βασικό ερώτημα της δημοσκόπησης «Ποιες είναι οι μεγάλες απειλές για τον πλανήτη», ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή, ενώ ακολουθούν τα εξτρεμιστικά κόμματα, το μεταναστευτικό, η ισλαμική τρομοκρατία, και η αδύναμη οικονομία της ευρωζώνης. 

Συμπερασματικά, σύμφωνα με τα ποσοστά, η προοπτική Grexit και Brexit απασχολεί μεν τους Ευρωπαίους, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο ο άρχοντας του Κρεμλίνου, καθώς πάνω από το 50% των ερωτηθέντων τον θεωρεί μέγιστη απειλή.

pol litico1

Επιπλέον, το 44% εκτιμά ότι οι σχέσεις της ΕΕ και της Ρωσίας δεν θα βελτιωθούν τον επόμενο χρόνο.

pol litico3

Μεγάλος φόβος και προβληματισμός εκφράζεται επίσης και σε ό,τι αφορά το θέμα της μετανάστευσης ειδικά στα νότια της Ευρώπης.

pol litico6

Εξίσου ανήσυχοι, δηλώνουν οι ερωτηθένετες και με την άνοδο εξτρεμιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος.

pol litico5

Στη διατλαντική δημοσκόπηση έλαβε μέρος μια ομάδα από 50 πολιτικούς και αναλυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίοι ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα και αντιπροσωπεύουν διαφορετικές τάσεις. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.