ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επέκταση των κυρώσεων προειδοποιούν οι G7 τη Ρωσία

18:03 - 08 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Με επέκταση των κυρώσεων προειδοποιούν οι G7 τη Ρωσία
Έτοιμοι να λάβουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα εις βάρος της Μόσχας, εάν κριθεί αναγκαίο, είναι οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7).

Οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη καταδίκασαν την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014 και όπως τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, αυτό που θέλουν οι ηγέτες του G7 είναι η Μόσχα να συμμορφωθεί με την εκεχειρία που υπογράφτηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 12 Φεβρουαρίου και η οποία τερμάτισε σε μεγάλο βαθμό τις συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι εάν η ένταση κλιμακωθεί, οι κυρώσεις θα ενισχυθούν.

«Πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική διαδικασία του Μινσκ», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος απαντώντας εν μέσω πλην σαφώς στα υπονοούμενα του Κρεμλίνου περί «αποκλίσεων» μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τόνισε ότι το γεγονός αυτό υποχρεώνει τις μεγάλες βιομηχανικές δημοκρατίες να ενισχύσουν της κυρώσεις εις βάρος της εάν χρειαστεί.

Επαναλαμβάνοντας σε γενικές γραμμές όσα είχε πει νωρίτερα η γερμανίδα καγκελάριος για τη θέση τής G7 στο ουκρανικό ζήτημα, ο Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μέχρις ότου η Μόσχα και φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία σεβαστούν πλήρως την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας, τον Φεβρουάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 08 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.